GEZIN

INLEIDING

Praktijk voor Geestelijke Gezondheidszorg GGZ en Mediation is een contractvrije (onafhankelijk en vrijgevestigd) praktijk waar 24/7 laagdrempelige en hooggekwalificeerde hulpverlening wordt geboden voor de regio Hulst, Oostburg en Terneuzen, en het grensgebied met België.

Dit betekent dat iedereen die hulp nodig heeft dezelfde dag nog een afspraak kan maken met een van onze gespecialiseerde hulpverleners/therapeuten, ongeacht zijn of haar financiële positie, nationaliteit en problematiek. Ook als je voorheen bij een andere specialist bent geweest. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig en er is geen wachtlijst.

Onafhankelijk betekent ook dat wij geen informatie verstrekken aan derden zoals Gemeente-instellingen, werkgevers of (zorg)verzekeraars.

Tenzij je dat vraagt natuurlijk.

Door onze bedrijfsvoering zonder een bijzonder winstoogmerk hanteren wij betaalbare tarieven en cliëntvriendelijke voorwaarden.

Dit uiteraard zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. 

Een afspraak maken? Stuur e-mail (zie rubriek Contact) of bel: 06-13476992

HET GEZIN ALS ONDERDEEL VAN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG (GGZ)

De Geestelijke Gezondheidszorg GGZ is, als vakgebied van de gezondheidszorg een toegepaste wetenschap die zich met de gezondheid van mensen bezig houdt. Naast onderzoek en studie van de gezondheid omvat GGZ ook toepassing van die kennis om de geestelijke gezondheid en kwaliteit van leven van de mens te bevorderen en/of te herstellen. Ook streeft de GGZ naar het voorkomen van problemen.

INFORMATIE EN VRIJE KEUZE

De cliënt is altijd de enige persoon om te bepalen welke hulpverlening en werkwijze voor hem of haar de beste is.

Niemand kan dat voor een individu bepalen als alleen het individu zelf. De keuze van de cliënt is natuurlijk afhankelijk van de informatie die een cliënt tot zijn beschikking heeft. Een uitgebreide voorlichting is daarom van groot belang, alsmede preventieve zorg en dat geven wij je graag.

Raadpleeg bovenin de menubalk de rubriek "Gezin" en maak een keuze uit de volgende onderwerpen:

 • Alledaagse opvoeding en verzorging
 • Biologische-, Motorische-, Sociaal-Emotionele- en Cognitieve ontwikkeling van het kind
 • Baby 0-1 jaar
 • Dreumes 1-2 jaar
 • Peuter 2-4 jaar
 • Kleuter 4-6 jaar
 • Speciale zorgbehoefte
 • Een ouder gezinnen
 • Gezinnen met stiefmoeder en stiefvader
 • (Nieuw) samengestelde gezinnen

OF

Raadpleeg bovenin de menubalk de rubriek "Praktijkinformatie" en maak een keuze uit de volgende specialisaties:

 • Gezinstherapie
 • Opvoedkunde/Inzicht 0-6 Jaar
 • (Nieuw) samengestelde gezinnen 

Samenwerking met andere specialisten

De hulpverlener van Praktijk "de brug naar morgen" is een veelzijdig opgeleide specialist en een ervaringsdeskundige. Hij of zij kan daarom zowel een coach, mediator als therapeut tegelijk zijn. Wanneer nodig wordt samengewerkt met andere specialisten zoals een accountant, advocaat,

medische specialist, persoonlijk onderzoeker en een psychiater. Deze samenwerking is altijd in overleg met de cliënt.

Je wilt meer weten? 

Heb je vragen over onze gespecialiseerde hulpverlening, de vergoeding van Gemeente-instellingen of (zorg)verzekeraars?

Wil je weten of deze hulpverlening geschikt is voor je specifieke hulpvraag?

Neem dan vrijblijvend contact op (e-mail of telefoon) met de heer P. Bakker, coördinator hulpverlening van Praktijk voor GGZ en Mediation.

Betaalbare- en passende hulpverlening is vandaag de dag wel mogelijk, maar dan moeten we als samenleving of individu andere keuzes maken. Praktijk voor GGZ en Mediation helpt je daarbij.

N.B. De informatievoorziening en het aanbod van hulpverlening van onze praktijk zijn volop in beweging. Wij werken continu aan het versterken van de kwaliteit van de informatie, alsmede aan het doorontwikkelen van het aanbod voor onze cliënten.